De groothandel voor de opticien Gratis verzending binnen Nederland en Belgie Contact: +32 (0)15 79 50 30 / info@optiplus.nl

Menu

Zwembril

E_Acc_1_2.jpg

Een zwembril: (bijna) net zo belangrijk als je zonnebril

Een goede zonnebril is een investering waard: hij beschermt niet alleen je ogen tegen schadelijke UV-straling maar staat ook nog eens geweldig. Maar heb je ook wel eens aan een zwembril (op sterkte) gedacht? We geven drie redenen waarom een zwembril onmisbaar is voor duik in het zwembad of de zee!

 1. Een zwembril beschermt je ogen tegen chloor en zout

  Iedereen herkent het gevoel van pijnlijke, rode en geirriteerde ogen na het zwemmen in zee- of chloorwater. Vooral kinderen hebben daarnaast de neiging om hun ogen open te houden onder water, wat leidt tot vervelende oogirritatie. Een zwembril zorgt ervoor dat er geen water bij je ogen kan komen. Dat zwemt een stuk lekkerder!

 2. Een zwembril beschermt je ogen tegen fel licht en UV stralen

  Heb je wel eens gezwommen met je zonnebril op omdat het licht zo fel weerkaatste in het water? Zonde van je zonnebril! Niet alleen kan deze in het diepe verdwijnen, maar chloor en zout zijn zeker niet bevoordelijk voor de kwaliteit van je montuur.. Toch is het wel degelijk belangrijk om je ogen te beschermen tegen schadelijke UV-straling tijdens het zwemmen! Ook daar is een zwembril perfect voor. Want wist je dat al onze zwembrillen beschermen tegen UV-straling, ook zwembrillen zonder gekleurde glazen? 

 3.  Goed zicht in het water

  Als je een flinke minsterkte hebt, kun je je behoorlijk beperkt voelen zonder je bril of contactlenzen. Een zwembril op sterkte is dan een fijne uitkomst! Onze zwembrillen zijn allemaal geschikt voor zowel zoet- als zoutwater. 

Welke zwembril kies je?

Zwembril op sterkte

Als je een zwembril op sterkte nodig hebt, heb je twee keuzes: of je koopt een zwembril compleet op sterkte of je laat een zwembril op maat maken. Compleet op sterkte betekent dat de correctieglazen er al in zitten, dit is zonder cylinder of prisma en de sterktes zijn beperkt. Bij een op maat gemaakte zwembril wordt precies jouw sterkte in de zwembril gezet, inclusief eventuele cylinder of prisma. Het spreekt voor zich dat de laatste optie ook de meest kostbare is. Het hangt ervan af hoe intensief je bezig bent met zwemmen wat de beste keuze is voor jou. Als je af en toe recreatief zwemt, is een zwembril die compleet op sterkte wordt geleverd prima, zwem je intensief dan is een op maat gemaakte zwembril de extra investering waard.

Kleur van de glazen      

Als je vaak buiten zwemt, is een zwembril met donker gekleurde lenzen erg fijn. Je hebt dan minder last van fel licht en weerspiegelingen door het water. Zwem je in de schemering buiten, kies dan juist voor heldere glazen zodat je je omgeving goed kunt zien.
Als je binnen zwemt, kun je kiezen voor heldere glazen of licht getinte glazen. Blauwe glazen zitten qua licht reductie tussen heldere en donkere glazen in, hiermee kun je zowel binnen als buiten prettig zwemmen. 

Zorg voor je zwembril

Om lang plezier te hebben van je zwembril, hebben we een aantal tips voor je:

 • spoel je zwembril na het zwemmen af met koud water om resten zwemwater en zout te verwijderen.
 • reinig nooit de glazen van je zwembril met een microvezeldoek, dan beschadig je de anti-condenslaag.
 • laat je zwembril drogen aan de lucht om schimmelvorming te voorkomen. Dus niet in je vochtige zwemtas laten zitten!
 • bewaar je zwembril na het drogen in een stevig, hard etui. Zo is je zwembril beschermd tegen vallen en stoten. 
E_Acc_1_17.jpg

<< blog overzicht

Top